la companyia

Companyia d’arts escèniques dedicada a la recerca i difusió de la memòria mitjançant les arts escèniques i activitats pedagògiques, que s’ha especialitzat en treballar colze a colze amb entitats memorialistes, com l’ACEPF o l’Amical Brigades Internacionals de Catalunya entre d’altres, i de la mà d’historiadores/ors especialistes de cada temática tractada, testimonis, i altres agents de participació ciutadana.

Hem realitzat muntatges com “A VOZ AHOGADA.Un homenatge a Miguel Hernández”, “UNA NOVA PRIMAVERA. La història de les Brigades Internacionals”, “LA LOLA. Memorias de una mujer republicana” o “DONES LLIURES. Les preses polítiques de la Trinitat al final del franquisme”.

EQUIP ARTISTÍC

 

LAURA SANCHO, Actriu

Es forma com actriu estudiant interpretació amb Boris Rotenstein al Col·legi del Teatre i amb Josep Costa a l’Escola Memory, i cant amb Susana Domènech.

Comença la seva carrera professional l’any 1996 amb “La verbena de la Paloma” al teatre Tívoli, dirigida por CALIXTE BIEITO. El mateix any treballa al Teatro Nuevo Apolo de Madrid en el musical “La Maja de Goya”, dirigida per VICENTE FUENTES i un any després inaugura el TNC amb “L’auca del senyor Esteve” dirigida per ADOLFO MARSILLACH.

Des de llavors ha actuat en més de 30 muntatges, dels que podem destacar “Libretto per a Isolda” d’Esther Vilar. Versus Teatre y Teatro J.M. Rodero de Madrid. Direcció TERESA DEVANT. “Adéu a Berlín” (adaptació del musical Cabaret) Teatre Artenbrut, Dramatúrgia y direccion JOSEP COSTA. “Las Otras” Teatre Capitol. Adaptació i Direcció JOSEP COSTA. “Tu digues que l’estimes” de Iván Campillo. Teatre Gaudí Barcelona. Direcció IVAN CAMPILLO. Actualment al Teatreneu porta tres temporades amb el muntatge: “Amor y efectos secundarios” i acaba d’estrenar la comèdia: “Cariño, esto no es lo que parece” les dues escrites i dirigides per IVAN CAMPILLO En televisió ha treballat a TV3 primer formant parella còmica amb Pep Guinyol com a Poca i Solta, a l’espai infantil Club Super 3, i després en las sèries “La riera” amb el personatge de Gràcia, (2014-2015) i “El cor de la ciutat” amb el personatge de Iris, (2004-05 i 2007-09).

MIREIA CLEMENTE, Actriu i documentació

Actriu, màster en estudis teatrals per l’Institut de Teatre, doctoranda en arts escèniques amb La memòria històrica a Catalunya (1976-2018 polítiques i actuacions, arts escèniques i dramatúrgies ). Especialitzada en teatre per a la transformació social i per a la comunitat. Com a actriu ha treballat en obres de teatre clàssic a Madrid sota la direcció d’ Ángel Gutiérrez al Teatre Chèjov a Madrid i gira estatal o amb Antonio Díaz-Florián a Madrid. Ha treballat tres anys a la Universitat Nacional de Timor Oriental al Sud-est asiàtic, on ha desenvolupat  projectes d’arts escèniques i audiovisuals vinculats als Drets Humans per a la Cooperació Espanyola, i agències de Nacions Unides com Unicef, entre d’altres. Al 2016 promou la creació de “A VOZ AHOGADA. Un homenatge a Miguel Hernández“ on participa com a actriu i a partir d’aquí crea la cia La Voz Ahogada Projecte Escènic” on treballa en tots els muntatges de la companyia com a actriu i com a coordinadora de documentació, treballant amb historiadors i testimonis, i diferents agents.

ALBA GRAU, actriu i espai sonor i il.luminació

Formada com a actriu de teatre musical i cantant a l’Institut del Teatre i a l’escola Aules. 

Comença la seva trajectòria professional en companyies de teatre com El Replà Produccions (Les princeses també es tiren pets) o Focus (Gerónimo Stilton).

També ha participat com a tècnic de so i il·luminació en diverses produccions de teatre, teatre musical i màgia, i ha fet de maquilladora i d’operadora de càmera per TV.

Titulada com a actriu de doblatge, ha doblat pel·lícules com La verdad dueleIrrational man o Trolls 2, entre d’altres.

Al 2010 crea la companyia de teatre Wizart Musicals, que culmina el seu èxit amb la paròdia musical de Harry Potter Un musical Innominable.

6 anys més tard, Wizart Musicals esdevé la nova companyia Sonĝi kune. Amb aquesta ha creat i dirigit amb Marina Xeix una gran varietat d’espectacles musicals de creació.

Actualment, combina la seva faceta d’actriu amb la de docent de la nova escola d’arts escèniques que duu el mateix nom de la companyia, Sonĝi kune.

IVÁN CAMPILLO, Autor i director

Professional de les arts escèniques, llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut de Teatre amb més de 20 anys d’experiència en els escenaris com a actor, director i autor teatral i docent. Debuta el 1995 sota la direcció de Ricard Salvat amb “En l’ardent foscor” (Buero Vallejo) i “La pell de brau” (Salvador Espriu). Ha protagonitzat el musical “Cabaret” (personatge Cliff Bradshow) en la Producció Stage sota la direcció Original de Sam Mendes i és una cara coneguda a TV3 on ha intervingut en sèries televisives com: “El joc de viure”, “Laberint d’ombres “,” El cor de la ciutat “,” Ventdelplà “i” la Riera “. Com a autor i director ha dut a terme muntatges en cartellera a Barcelona per diferents companyies. Des comèdies (“Tu digues que l’estimes”, “Salvem les balenes … I el meu matrimoni, què?”, “Totes els Parelles ho fan”) fins a clàssics ( “La importància de ser Frank” d’Oscar Wilde, traducció i adaptació, “Els còmics d’1 nit d’estiu” a partir de l’obra de Shakespeare). 

Forma La Voz Ahogada Projecte Escènic des del primer muntatge com a autor i director en els 4 projectes realitzats i també com a actor en dos d’ells.

JORGE SARRAUTE, música original i arranjaments

Professor de piano, teoria i solfeig pel Conservatori Alberto Williams de Buenos Aires. Ha actuat en nombrosos festivals i sales de concerts de tot el món. Ha treballat fent arranjaments com a músic intèrpret amb Ovidi Motllor, JA Labordeta, Maria de la Mar Bonet, Raimón, Marina Rosell, Sisa, Carles Cano, La Bullonera, Elba Picó, entre d’altres. Com a docent, inaugura amb altres professors al Taller de Músics de Barcelona el 1979 com a professor de contrabaix. Com a compositor té una llarguíssima trajectòria tant en cinema i televisió, així com arts escèniques ja sigui teatre, dansa i circ, treballant per grans companyies (Comediants, Artristras, Circ Cric, etc.). També ha escrit diverses obres per l’Ajuntament de Barcelona en diferents actes institucionals (la Mercè. Grec, Campanyies contra la xenofòbia, Banda Municipal, etc.) i per la Generalitat de Catalunya a Festival per la diversitat. Amb la seva obra per a coral i percussió ‘El cant de la Terra’ ha dirigit el cor de la Capella de Santa Maria de la Mar i el Cor Nacional de Cuba al teatre Karl Marx de l’Havana. Actualment segueix amb el seu treball com “músic de batalla” amb diversos cantants, el grup vocal Gospel Viu, concerts de jazz, música popular catalana i tango amb músics locals, Missa Criolla al Palau de la Música Catalana, etc.

Forma part de La Voz Ahogada Projecte Escènic des del primer muntatge com a compositor, responsable dels arranjaments, i assessorament i direcció musical.

RAÚL GALLEGOS, Producció, il·luminació i espai sonor

Format com a productor i regidor d’escenari. Porta 7 anys vinculat a el món de l’espectacle, inicialment com a regidor i actualment també com a tècnic de llums. Ha treballat amb empreses com Focus, La Brutal, La Perla 29 o Blanc Produccions i ha participat en espectacles de renom com “Barcelona”, de Pere Riera, “A cel obert”, de Josep Maria Pou o “El Petit Príncep”, d’Àngel Llàcer. 

Actualment combina la regidoria teatral amb la direcció tècnica de la La Voz Ahogada Projecte Escènic.

OLGA CARRILERO, creació audiovisual i gràfica

Dissenyadora web i gràfica, maquetació web, el disseny offline i  fotografia. Treballa com a fotògrafa en diferents companyies teatrals i ha treballat els darrers 6 anys per a l’Ajuntament de Barcelona com a fotògrafa de diferents xarxes de comerç i de web manager.

Comença a treballar amb La Voz Ahogada en el projecte “DONES LLIURES. La Trinitat i la lluita per la democràcia als últims anys del franquisme”, quan la companya Ariadna Puig marxa a treballar al Japó.

Elena Ballester, responsable de vestuari.

És estilista i dissenyadora en publicitat, televisió i teatre. En televisió destaquen el seu treball a la productora Cromosoma amb “Pol Nord” i “Cadena Perpètua”, i en Gestmusic-Endemol amb els programes “Hospital”, “Què Show”, “Quines Estrelles”, “Pluja d’Estrelles”, “Les nostres Estrelles “,” Gala de Cap d’any 2000 “,” Cançons “,” Gala de Navidal 2001 “,” Es Busca un Estel “i” Eurojunior “i en la sèrie” Nit de misteri “. En cinema destaca el seu treball en la pel·lícula “Tras el cristal”, “Violetes” “Mil Cretins” i “Any de Gràcia” de Ventura Pons. Amb la productora Minoria Absoluta ha treballat a “La Escobilla Nacional” i la pel·lícula “14 d’abril, Macià contra Companys” (Manel Huerga). Ha treballat a Tv3, al Departament de vestuari. 

Comença a treballar amb La Voz Ahogada en 2016 sent la responsable de vestuari de “A VOZ AHOGADA. Un homenatge a Miguel Hernández” i “UNA NOVA PRIMAVERA. La història de les Brigades Internacionals”.

Comunicació i xarxes

La natural coopmunicació

%d bloggers like this: