Una nova primavera

UNA NOVA PRIMAVERA. La història de les Brigades Internacionals

El fenomen de les Brigades Internacionals és un dels episodis més sorprenents de la nostra història recent i, com tants altres després de quaranta anys de dictadura, va ser silenciat o tergiversat intencionadament. Amb aquesta obra volem fer un homenatge a aquells homes i dones que voluntàriament van venir a Espanya a lluitar amb el poble en armes per la llibertat i contra el feixisme.

Aquest muntatge està format  multitud de petites històries de brigadistes internacionals, amb el fil conductor d’una història d’amor entre Stig, una brigadista suec, i Maria , una infermera catalana. Al text apareixen personatges com Hemingway, Antonio Machado o Fanny Edelman, i també dones lluitant pel se dret a la igualtat i homes de diferents ètnies lluitant contra el racisme.

Com ho hem fet?

Per a la realització d’aquest muntatge vam comptar amb dues assessores lingüístiques, ja que a l’obra es parlen 7 idiomes, amb una gran feina audiovisual ja que comptem amb moltes projeccions audiovisuals i testimonis sonors.

Per als continguts vam comptar amb la col.laboració

ALAN WARREN (Historiador expert Brigada Lincoln. Assessor històric per

a la futura sèrie d’HBO sobre la Batalla de l’Ebre

ANGELA JACKSON (Doctora en Història, escriptora i membre de l’Associació No Jubilem la Memòria)

ROB MACDONALD (Escultor britànic, fundador de Solidarity Park Project)

LLUIS MARTÍ BIELSA (Premi Ciutat de Barcelona 2020, Activista polític, Ex-combatent antifeixista, i testimoni del comiatde les Brigades Internacionals a Barcelona)

MARIA SALVO (Lluitadora antifeixista, ex-presa política i testimoni del comiat de les Brigades Internacio- nals a Barcelona)

CARLES VALLEJO (President de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del franquisme) ANTONIA JOVER (Lluitadora antifranquista i activista pels drets socials i de la dona) MABEL ARTEAGA RODRÍGUEZ (Cònsol de Cuba a Barcelona)
ANTHONY L. GEIST (Catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Washington)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: